Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κ. Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Ο κ. Βερβεσός το περασμένο ο Σάββατο είχε στείλει επιστολές για το εν λόγω θέμα, τόσο στον Ζήση Κωνσταντίνου όσο και στην πρόεδρο και στην εισαγγελέα του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγή.

Δεύτερη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κ. Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Δεύτερη προκαταρκτικη πειθαρχική δίωξη σε βαρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα που δικάζεται η υποθεση της Χρυσής Aυγής ασκησε ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου. Είχε προηγηθει σχετική επιστολη του προεδρου του ΔΣΑ Δ. Βερβεσου.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός το περασμένο ο Σάββατο είχε στείλει επιστολές για το εν λόγω θέμα, τόσο στον Ζήση Κωνσταντίνου όσο και στην πρόεδρο και στην εισαγγελέα του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγή.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητούσε απο τον κ. Κωνσταντινου την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο, ενώπιον του ιδίου δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός από την πρόεδρο και στην εισαγγελέα του Εφετείου ζητούσε να προβούν, σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v