Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά στο Δίστομο - Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια

Ένα χιλιόμετρο έξω από το Δίστομο. Μάχη για να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στο Δίστομο - Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες για να συγκρατήσουν τις φλόγες που απειλούν τον Ελαιώνα και κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δημάκα, που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και ομάδα εθελοντών της περιοχής, «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως σημειώνει, «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα. Επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «απέχει ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. «Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί, ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές». Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v