Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Στις παρυφές του εθνικού πάρκου η πυρκαγιά. Στη μάχη και τα εναέρια μέσα. Δεν κινδυνεύουν οικισμοί. Στην Ηλεία, οριοθετημένες είναι οι φωτιές σε Τραγανό και Βάρδα, καλύτερη η εικόνα στα Άγναντα.

Μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Συνεχίζει να καίει στις παρυφές του εθνικού πάρκου η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος (τραχεία πεύκη), σε ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια πανίδα.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, με την έλευση της νύχτας η φωτιά είχε καθηλωθεί λόγω των πολύ ασθενών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά, σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Στην πυρκαγιά επιχειρούσαν νωρίς την Παρασκευή 136 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Στη μάχη θα ριχθούν και εναέρια μέσα. Στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Εν τω μεταξύ, οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες σε δασικές εκτάσεις στο Τραγανό και στη Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ίδια περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα στα Αγναντα του δήμου Ήλιδας, παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v