Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά στο Σουφλί: Τέσσερις εστίες σε μήκος 2 χλμ. 

Σε επιφυλακή να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Ηλεία. Νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Πηγάδι Γαστούνης, απειλήθηκαν σπίτια, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες στα Άγναντα.

Φωτιά στο Σουφλί: Τέσσερις εστίες σε μήκος 2 χλμ.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνέδραμαν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα όσο το επέτρεπε το φως της μέρας.

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα, η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου Γιάννα Διαγκάκη αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Τρεις πυρκαγιές στην Ηλεία: Εκκενώθηκε ο οικισμός Πηγάδι

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που έλαβαν επικίνδυνες διαστάσεις στην Ηλεία. Από το πρωί της Πέμπτης καιγόταν αγροτοδασική έκταση στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, κοντά στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με το patrisnews.gr, την ώρα που η πυρκαγιά κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, εκδηλώθηκε και δεύτερο πύρινο μέτωπο.

Επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κάτοικοι βοηθούν τους πυροσβέστες, δίνοντας μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς οι φλόγες «γλείφουν» κάποια σπίτια.

Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό, του δήμου Πηνειού, κοντά στη Γαστούνη. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι (Κόκλα) να εκκενώσουν προς την περιοχή Σίμιζα.

Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα και στη Βάρδα, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Νωρίτερα, μεταδίδει το Real.gr, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται. Ο δεύτερος έχει χτυπήσει στο κεφάλι και επίσης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, ο τρίτος λιποθύμησε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v