Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος

Δύσκολες ώρες για κατοίκους και παραθεριστές στο νησί. Κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες, εγκλωβίστηκαν λουόμενοι. Κόπασαν τα φαινόμενα και αρχίζει ο απολογισμός των ζημιών.

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος

Δραματικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι της Σκύρου εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι ορμητικοί χείμαρροι έγιναν ένα με τη θάλασσα, παρασύροντας ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Στην παραλία Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι, οι οποίοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε ταβέρνα. Ο απεγκλωβισμός τους έγινε με μηχανήματα του Δήμου και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νησί μετά από αίτημα του δημάρχου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πρόσβαση στις παραλίες Πεύκου και Αχερούνες είναι ακόμα κλειστή.

Οι ζημιές ωστόσο περιορίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού. Στην παραλία Αχερούνες αναμένεται σε μια εβδομάδα να τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα στρατιωτικού τύπου για να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς τον οικισμό, η οποία τώρα γίνεται από παρακαμπτήρια οδό.

Την Κυριακή το βράδυ είχαν αποκατασταθεί τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τα φερτά υλικά είχαν απομακρυνθεί από το οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v