Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί αφέθηκε ελεύθερο το ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο

«Η ακτοφυλακή έλαβε εντολή από την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να απελευθερώσει το σκάφος», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερο το ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο

Ένα ρωσικό τάνκερ που κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές ανοιχτά της Εύβοιας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα θα απελευθερωθεί, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters την Πέμπτη.

«Η ακτοφυλακή έλαβε εντολή από την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να απελευθερώσει το σκάφος», είπε η πηγή.

Το Pegas χωρητικότητας 115.500 μ.τ., υπό ρωσική σημαία, με 19 ρωσικά μέλη πληρώματος, κατασχέθηκε κοντά στην Κάρυστο στη νότια ακτή της Εύβοιας, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ, όπως είχαν ανακοινώσει οι ελληνικές αρχές την Τρίτη.

Οπως εξήγησαν οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές, μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε νομικό έρεισμα για την κατάσχεση του τάνκερ, καθώς το πλοίο έχει αλλάξει πρόσφατα ιδιοκτησία και ο νέος ιδιοκτήτης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v