Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 23 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στο Αιγαίο

Όλα αφορούν μέλη του πληρώματος, που έχουν απομονωθεί. Το M/S Europa έδεσε σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη φτάνει στον Βόλο.

Κορωνοϊός: 23 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στο Αιγαίο
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Την κινητοποίηση των υγειονομικών και των λιμενικών αρχών προκάλεσε το ξέσπασμα συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο με Γερμανούς επιβάτες που βρίσκεται σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Το M/S Europa, με 140 επιβάτες στο σύνολό τους Γερμανούς πολίτες, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και τη Δευτέρα «έπιασε» στο λιμάνι της Καβάλας, όπου έγινε γνωστό αρχικά πως έξι 6 μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στην COVID-19. Στον πλήρη έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως τα κρούσματα είναι συνολικά 23, στο σύνολό τους σε μέλη του πληρώματος.

Ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο ΕΟΔΥ, ενώ έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την απομόνωση των κρουσμάτων και τον έλεγχο των επιβατών. «Τα 23 μέλη του πληρώματος που είναι θετικά έχουν απομονωθεί μέχρι να αρνητικοποιηθούν.

Έγινε έλεγχος του συνόλου των επιβατών και δεν υπάρχει κρούσμα ανάμεσά τους. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ γίνονται όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε στο euro2day.gr πηγή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι περιπτώσεις κρίνονται ήπιες και δεν χρειάστηκε προς το παρόν κάποια διακομιδή σε νοσοκομείο.

Οι Γερμανοί επιβάτες, αφού ελέγχθηκαν, αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης –όπου έδεσε το πλοίο την Τρίτη- και περιηγήθηκαν σε μνημεία, αξιοθέατα και στις αγορές των δύο πόλεων.

Το πρωί της Τετάρτης το M/S Europa απέπλευσε από τη Θεσσαλονίκη για το λιμάνι του Βόλου.
Ακολουθούν την Πέμπτη το Ναύπλιο και στη συνέχεια ο Πειραιάς, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα το κρουαζιερόπλοιο θα δέσει την Παρασκευή, 25 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v