Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος η υπόθεση Βγενόπουλου-Θάνου

Θα εξετάσει εάν μετά την ηχογραφημένη συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει η υπόθεση να ανασυρθεί από το αρχείο και να ερευνηθούν οι καταγγελίες περί εκβιασμού του στις οποίες είχε προβεί ο επιχειρηματίας.

Στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος η υπόθεση Βγενόπουλου-Θάνου

Στον προιστάμενο του Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σκιαδαρέση η δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο και αφορούσε μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Ο Αρειος Πάγος ζητεί από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος να εξετάσει εάν μετά την ηχογραφημένη συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει η υπόθεση να ανασυρθεί από το αρχείο και να ερευνηθούν οι καταγγελίες περί εκβιασμού του στις οποίες είχε προβεί ο επιχειρηματίας.

Όπως επισημαίνεται στην παραγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να εξεταστεί η γνησιότητα της ηχογράφησης καθώς και αν στοιχειοθετείται βάσει αυτής η ανάσυρση της δικογραφίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή διαπιστωθεί ότι η ηχογραφημένη συνομιλία είναι παράνομη ή πλαστή, τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών θα πρέπει να "ενεργήσει αρμοδίως" ώστε να ελεγχθεί ποινικά τόσο η παραγωγή της , όσο και η χρησιμοποίησή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v