Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι είναι τώρα οι «θύλακες» αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα

Ερευνα της Focus Bari καταγράφει τις ηλικίες και τις περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνουν εμβόλιο κατά της Covid-19.

Ποιοι είναι τώρα οι «θύλακες» αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα
Τα τελευταία δεδομένα σε ό,τι αφορά τη διάθεση των Ελλήνων να εμβολιαστούν καταγράφει μέτρηση της Focus Bari | YouGov, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 3-6 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.001 Ελλήνων 18-74 χρόνων:
  • H αναλογία των εμβολιασμένων / θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021, με ιδιαίτερη αύξηση μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.
  • Η σημερινή εικόνα δείχνει πως 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει / έχουν ραντεβού / θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο και η αναλογία αυτή εντοπίζεται σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.
  • Η νεαρή ηλικία των 18-24 εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο.
  • Εκείνοι που δηλώνουν αρνητική πρόθεση εμφανίζονται λίγο περισσότερο στις ηλικίες 25-44, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.

* Δείτε όλη την έρευνα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v