Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ σε Βόρεια Ελλάδα-Θεσσαλία

Κινητοποίηση προκαλεί στο υπουργείο η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ποια είναι η εικόνα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ σε Βόρεια Ελλάδα-Θεσσαλία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει σήμερα στη Λάρισα, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στην συνέχεια, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, καθώς και με διοικητές νοσοκομείων και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο 6ο Thessaloniki Summit, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία είναι οριακή. Στις τρεις περιοχές που τα κρούσματα είναι πολλά, δηλαδή στη Δυτική Μακεδονία και μέρος της Θεσσαλονίκης, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι στο σύνολο 92 και 93% από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι. Με high flow σε κοινούς θαλάμους είναι 30 και από αυτούς το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε κοινούς θαλάμους νοσηλεύονται 432 ασθενείς και από αυτούς το 77% είναι ανεμβολίαστοι.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (4η ΥΠΕ), νοσηλεύονται 67, εκ των οποίων το 91% είναι ανεμβολίαστοι (61 ανεμβολίαστοι και 6 εμβολιασμένοι). Το 84% των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες, αλλά με υψηλή ροή οξυγόνου, είναι ανεμβολίαστοι (45 ασθενείς σε high flow). Στις κοινές κλίνες, το 73% είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσσαλία), παρατηρείται ένταση των νοσηλειών στη Λάρισα, όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 47 ανεμβολίαστοι και 13 εμβολιασμένοι, δηλαδή 78% είναι ανεμβολίαστοι. Σε κοινούς θαλάμους, αλλά σε high flow, νοσηλεύονται 23 ασθενείς και είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Στο σύνολο των νοσηλευόμενων, οι 320 είναι ανεμβολίαστοι και οι 141 εμβολιασμένοι (69,41% ανεμβολίαστοι).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v