Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Covid-19 πιέζει και τα νοσοκομεία της Αθήνας, ράντσα στο Αττικόν

Στην εφημερία του «Αττικόν» εισήχθησαν 190 συνολικά ασθενείς και αναπτύχθηκαν 80 ράντσα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

H Covid-19 πιέζει και τα νοσοκομεία της Αθήνας, ράντσα στο Αττικόν

Αισθητή και στην Αττική γίνεται η έξαρση των κρουσμάτων από την έλευση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν», κατά την οποία έγιναν 17 εισαγωγές ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στη χθεσινή εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος προσήλθαν 111 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς με Covid. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Covid νοσηλεύονται 9 ασθενείς, έναντι 3 την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει πως η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν» θύμισε την προ Covid εποχή, ως προς τις εισαγωγές και τα ράντσα. Εισήχθησαν -σημειώνει- 190 συνολικά ασθενείς, αναπτύχθηκαν 80 ράντσα, ενώ γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών. Το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται (Covid και non-Covid) ανέρχεται σε 700.

Ο κ. Γιαννάκος εκτιμά πως ο κορωνοϊός πλήττει το κίνημα των αγανακτισμένων της μάσκας και πως η κανονικότητα έβγαλε ξανά στην επιφάνεια τις παθογένειες των νοσοκομείων:

«Τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας τι τον θέλουν;» αναρωτιέται, για να σημειώσει: «Ο κόσμος είναι σαν σαρδέλες στο μετρό και στα άλλα μέσα συγκοινωνίας προς το κέντρο της Αθήνας. Δεν σκέφτονται τη διασπορά;».

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v