Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουρλά: Εντός του 2021 τα νέα για το χάπι κατά της Covid-19

Η εταιρία αναμένει ως το τέλος του χρόνου τα αποτελέσματα των μελετών, ενώ παράλληλα «τρέχει» επένδυση 1 δισ. δολαρίων, πριν πάρει τις σχετικές εγκρίσεις, προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Μπουρλά: Εντός του 2021 τα νέα για το χάπι κατά της Covid-19
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλη Ιγνατιάδη

Μέχρι το τέλος του έτους η Pfizer αναμένεται να έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των μελετών για το νέο αντιιικό φάρμακο που αναπτύσσει κατά της COVID-19, ανέφερε ο CEO της εταιρίας, Αλμπερτ Μπουρλά, σε δηλώσεις που έκανε μετά τα εγκαίνια των δύο hub της στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, αναπτύσσονται παράλληλα δύο διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα, από τα οποία το ένα θα είναι σε μορφή χαπιού και το άλλο σε ενέσιμη μορφή. Από τα αποτελέσματα των δοκιμών που γίνονται σε πειραματόζωα φαίνεται πως τα σκευάσματα έχουν σημαντική αντιιική δράση. Παράλληλα, και στις κλινικές μελέτες σε ανθρώπους φαίνεται να παρουσιάζει πολύ καλή φαρμακοδυναμική στους ιστούς όπου στοχεύει ο κορωνοϊός, ενώ έχει εξαιρετικά υψηλό προφίλ ασφάλειας.

Ο κ. Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, και όπως είπε, για τον λόγο αυτό έχει δοθεί η εντολή να ξεκινήσει μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την οργάνωση των παραγωγικών μονάδων, πριν από την ολοκλήρωση των μελετών και την έγκριση των προϊόντων.

Τόνισε πως η επιτυχία του φαρμάκου σε μορφή χαπιού θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς θα λαμβάνεται από το στόμα και δεν θα χρειάζεται να χορηγείται στα νοσοκομεία.

Υποστήριξε ότι ορθά η προτεραιότητα δόθηκε στην ανάπτυξη του εμβολίου, καθώς προέχει η πρόληψη, και στη συνέχεια προχώρησε η έρευνα για την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων για την θεραπεία όσων κόλλησαν τον ιό.

Τα φάρμακα θα παράγονται σε εργοστάσια της Pfizer, ενώ δεν εξετάζεται σήμερα η πιθανότητα παραγωγής στην Ελλάδα μέσω συνεργατών, όπως συμβαίνει ήδη με άλλα προϊόντα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v