Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβόλια: Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 40-44, Μ. Σάββατο για τους 45-49

Δυνατότητα για εμβολιασμό με AstraZeneca θα έχουν οι ηλικίες 40-44, για όλα θα κλείνουν ραντεβού οι 45-49. Σύσταση να μην γίνεται εμβολιασμός AstraZeneca σε εγκύους. Παράθυρο για αλλαγές ραντεβού στη β’ δόση.

Εμβόλια: Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 40-44, Μ. Σάββατο για τους 45-49

Αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 30-39 ετών αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως θύμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν αρκετά ραντεβού και κάποιος που θα κλείσει ραντεβού θα μπορεί να εμβολιαστεί ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Στη συνέχεια Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44, πάλι για εμβόλιο AstraZeneca και το Μεγάλο Σάββατο για τους 45-49 που θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για όλα τα εμβόλια.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca κάποιος πολίτης μπορεί να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση, έως 8 εβδομάδες αντί για 12. Οσοι έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπροσδιορίσουν το δεύτερο ραντεβού και να το φέρουν νωρίτερα.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο Johnson & Johnson ξεκινά το Μάιο.

Η Μαρία Θεοδωρίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα των εγκύων για τις οποίες η σύσταση είναι να μην γίνονται εμβόλια AstraZeneca. Οπως είπε η σύσταση γίνεται μέχρι να υπάρχουν νέα στοιχεία και αν μια γυναίκα εμβολιαστεί και μείνει έγκυος δεν υπάρχει ζήτημα διακοπής της κύησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v