Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναφορά ΟΕΝΓΕ στον Αρειο Πάγο για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών καταγγέλλει την κυβέρνηση και για το ότι τους νοσηλευόμενους με Covid-19 περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων.

Αναφορά ΟΕΝΓΕ στον Αρειο Πάγο για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) καταθέτει σήμερα η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Στο έγγραφο επισημαίνεται η παραμονή -σε καθημερινή βάση- δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες. Αναφέρεται, επίσης, το πρόβλημα με τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων και τονίζεται πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από Covid. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν", υπογραμμίζει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ φτάνει έως και τους 100 στην Αττική. Μόνο χθες, νοσηλεύονταν περισσότεροι από 50, σε διάφορα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, όπως κατήγγειλαν γιατροί και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ορισμένοι από αυτούς περιμένουν να βρεθεί κενή ΜΕΘ επί μέρες, με χαρακτηριστική την περίπτωση ασθενούς, ο οποίος παρέμεινε επί 11 μέρες εκτός ΜΕΘ στο «Τζάνειο».

Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ασθενείς που δεν νοσούν από Covid, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v