Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές, ανησυχία για Δυτ. Αττική

Στο 91% η κάλυψη ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι ίσες με τα εξιτήρια.

Κικίλιας: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές, ανησυχία για Δυτ. Αττική

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις ηλικίες 40-64 ετών γνωστοποίησε ενημερώνοντας τον τύπο ο Βασίλης Κικίλιας. Η κατάσταση μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όπως είπε.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα. Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι ίσες με τα εξιτήρια, ενώ η εικόνα στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη: υπάρχει 83% κάλυψη πανελλαδικά, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Τίθεται ως ερώτημα αν φέτος στις γιορτές έχουμε προτεραιότητα το μήνυμα των Χριστουγέννων (αγάπη, βοήθεια στον πλησίον και το ΕΣΥ) ή αν υπερτερεί η ατομική αίσθηση της ευθύνης για τα πράγματα, συμπλήρωσε.

Είμαστε κοινωνία αλληλεγγύης απέναντι στους θανάτους και τις διασωληνώσεις; Μπορεί να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει αν υπάρχει τρίτο κύμα; αναρωτήθηκε.

Αν υποθέσουμε ότι προχωράμε σε περαιτέρω χαλάρωση και δεν μειωθούν οι νοσηλευόμενοι το ερώτημα είναι που θα νοσηλευτούν οι συμπολίτες μας, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v