Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρα για τη λειτουργία των φαρμακείων ανακοίνωσε ο Φ.Σ.Α.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, στον χώρο του φαρμακείου δεν πρέπει να μπαίνουν περισσότερα από δυο άτομα, ενώ οι πολίτες οφείλουν να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου.

Μέτρα για τη λειτουργία των φαρμακείων ανακοίνωσε ο Φ.Σ.Α.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου:

1.- Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

2.- Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο.

Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

3.- Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v