Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πρόκειται για Ελληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς. Ο 66χρονος οδηγήθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όχι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα διασωληνώθηκε.

Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στην Πάτρα διαγνώστηκε το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του ιού και στην Αίγυπτο δύο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 66χρονος άνδρας είχε ταξιδέψει με γκρουπ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διενεργείται "εκτεταμένη ιχνηλάτηση".

Ανησυχία υπάρχει και μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, καθώς δεν έγινε εξ αρχής χειρισμός του ως "ύποπτου περιστατικού".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο αναφοράς την Καθαρά Δευτέρα, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Ανέφερε στους γιατρούς ότι έχει επισκεφθεί τις δύο παραπάνω χώρες και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκε αρχικά σε μονόκλινο δωμάτιο της Πνευμολογικής Κλινικής.

Θεωρήθηκε χαμηλή η πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, καθώς Ισραήλ και Αίγυπτος δεν ανήκουν στους προορισμούς υψηλού κινδύνου.

Ο άνθρωπος οδηγήθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όχι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα διασωληνώθηκε.

Η επιβεβαίωση της θετικότητας του δείγματος, έχει προκαλέσει ανησυχία στο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v