Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική πρόταση να συνεχιστεί η έρευνα για τη Novartis

Η εισαγγελέας απάντησε σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την αγωγή. Τον τελευταίο λόγο επί του θέματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, που θα απαντήσει με βούλευμά του.

Εισαγγελική πρόταση να συνεχιστεί η έρευνα για τη Novartis

Τη συνέχιση της έρευνας που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τη Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της Ελένης Ράικου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ πρότεινε η Εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εισαγγελέας απάντησε σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση τους, ούτε πως ευθύνονται η νυν Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Η κ. Σταθέα σημειώνει δε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης, η έρευνα για τη Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή.

Τον τελευταίο λόγο πάντως επί του θέματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, που θα απαντήσει με βούλευμά του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου και ο σύζυγός της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Τους χαρακτηρίζουν ως υπεύθυνους για τη διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους 3 εισαγγελείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v