Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρύτερη καμπάνα στον πρώην γενικό πρόξενο Σμύρνης ζητά η Μ. Παπασπύρου

Του είχε επιβληθεί από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς για υπόθεση κακοδιαχείρισης. Παρέμβαση στο ΣτΕ από την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Βαρύτερη καμπάνα στον πρώην γενικό πρόξενο Σμύρνης ζητά η Μ. Παπασπύρου

Την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Στον πρώην γενικό πρόξενο έχει επιβληθεί κατά πλειοψηφία από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέλος του πειθαρχικού, η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου έκρινε ότι η προσήκουσα ποινή είναι αυτή της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Ο πρώην γενικός πρόξενος από την Σμύρνη τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής εμφανιζόταν έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών, κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο ο οποίος είχε την ευθύνη. Ο πρώην γενικός πρόξενος εξόφλησε τμηματικά το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών, ενώ αργότερα σε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στο προξενείο της Σμύρνης διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση κατά τη θητεία του.

Στην προσφυγή της η κ. Παπασπύρου, υποστηρίζει ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής και αντ΄ αυτής θα πρέπει να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης ή οποαδήποτε άλλη δυσμενέστερη κρίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v