Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγός της νταλίκας: Αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά- Έτρεχα με 60 χλμ.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι.», ανέφερε ο οδηγός της νταλίκας.

Οδηγός της νταλίκας: Αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά- Έτρεχα με 60 χλμ.

Οδήγησε γιατί " ένιωθε καλά". Αυτό υποστήριξε προανακριτικά ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης υπό την επήρεια αλκοόλ έχασε τον έλεγχο του οχήματος, έσπασε τη νησίδα και βρέθηκε από το ρεύμα Αθηνών - Λαμίας στο αντίθετο παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα και στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς ηλικίας 60 και 65 ετών και στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου την 34χρονη γυναίκα συνοδηγό κόρη του ενός θύματος.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι.»

Στις καταθέσεις τους πάντως δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ο οδηγός ήταν σαφώς μεθυσμένος.
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος., είπε ο πρώτος αστυνομικός ενώ τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσε και συνάδελφός του.

«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού ανέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....»

Άλλος αστυνομικός λέει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ".

Μάλιστα όπως υποστήριξε "οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε.άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογραφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα.»

Αυτόπτες Μάρτυρες

«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενω έτερος υποστήριξε:

«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού....Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v