Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετανιωμένοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή Κοτσιλίδη

Όλοι τους δήλωσαν μετανιωμένοι υποστηρίζοντας στους δικαστές ότι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν τη ζωή του 30χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος τον Απρίλιο του 2014 είχε βρεθεί από τους γονείς και την αδελφή του ημίγυμνος, φιμωμένος, και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό και στα πόδια μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη

Μετανιωμένοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή Κοτσιλίδη

Τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη πριν από τέσσερα χρόνια , γνωστή και ως "δολοφονία μέσω facebook" περιέγραψαν στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Αλεξάνδρα Σταματάκη, Γιώργος Μάρκου, Δημήτρης Θεοδώρου και Κωνσταντίνος Αραπάκης.

Όλοι τους δήλωσαν μετανιωμένοι υποστηρίζοντας στους δικαστές οτι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν τη ζωή του 30χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος τον Απρίλιο του 2014 είχε βρεθεί από τους γονείς και την αδελφή του ημίγυμνος, φιμωμένος, και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό και στα πόδια μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Αλεξάνδρα Σταματάκη ήρθε σε επαφή με το θύμα μέσω facebook προφασιζόμενη οτι επιθυμεί να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του.

Κατα την απολογία της στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η κατηγορουμένη παραδέχθηκε οτι βοήθησε τους συγκατηγορούμενους της να κλέψουν (σ.σ. 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών) αλλά αρνήθηκε ότι εκείνη ήταν που τον σκότωσε.

"Ναι βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν Ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να ειχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιός τον σκότωσε δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν", είπε απολογούμενη..

Πρόεδρος: το αποτέλεσμα μετράει.

Κατά την απολογία της η Σταματάκη υποστήριξε οτι είχε σχέση εξάρτησης με τον συγκατηγορούμενό της Μάρκου ο οποίος όπως "της έδειχνε ενδιαφέρον καθώς εκείνη είχε προβλήματα με την εμφανισή της". "Δεν ήξερα ότι ήταν παντρεμένος, το έμαθα όταν γέννησε η γυναίκα του. Μου κατέστρεψε τη ζωή, με οδήγησε στην καταστροφή". Όπως ισχυρίστηκε, ο Μάρκου ήταν αυτός που την έβαλε να παίξει το "δόλωμα" ώστε να παγιδεύσουν στο σπίτι του τον άτυχο νεαρό άνδρα, να τον ληστέψουν και παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού στη Δάφνη το μοιραίο πρωινό.

"Τους άνοιξα, μπήκαν μέσα και γω έφυγα... Άκουσα τις φωνές. Τον άκουσα να κλαίει.

Δε σκέφτηκα τίποτα. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Κάθισα απέναντι από το σπίτι, κάτω από ένα δεντρο φοβισμένη".

Πρόεδρος: τόσο μεγάλη απαξία για τη ανθρώπινη ζωη; Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Κατηγορούμενη: Άκουσα ότι λιποθύμησε, δεν σχολίασαν τίποτα αλλο. Αργότερα μου είπαν ότι του έβαλαν μονωτική ταινία στο στόμα. Εγώ έκλαιγα φώναζα, τι θα γίνει τώρα. Στεναχωρήθηκα, τρομοκρατηθηκα.

Πρόεδρος: Και τι κάνατε; Παραδοθήκατε. Πήγατε στη Γερμανία να φάτε τα χρήματα. Σκασιλα σας μεγάλη αν πέθανε ο άλλος.

Κατηγορούμενη: Δεν είναι έτσι.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε και ο Γ. Μάρκου. Προσευχόμουν να μην πεθανει. Δεν έχω καμμια δικαιολογία έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το ήθελα δε το ήθελα αφαιρεσα μια ζωή. Ποτέ δεν περιμενα πως θα βρισκόμουν σε αυτη τη θέση. Εγινε μεγάλο λάθος. Για να μη φωνάζει προσπαθησαμε να τον ακινητοποιήσουμε., δεν ειχαμε σκεφτεί οτι τα πράγματα μπορει να μην πηγαιναν καλά".

"Συγγνώμη από την οικογένεια" ζήτησε και ο Δ. Θεοδώρου.

"Έκανα λάθος, ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Δεν είχα σκοπό να διαπράξω τέτοιο πράγμα. Ποτέ δεν ειχα πειράξει άνθρωπο. Ο Μάρκου του έβαλε την ταινία μετά το κεφαλακλειδωμα που του έκανε ο Αραπάκης,. Εγώ πιστεύω ότι πέθανε από το κεφαλοκλειδωμα. Λέω την αλήθεια του Θεού , χάθηκε μια ψυχή τσάμπα. Εγώ όταν πήρα τη λεία, έφυγα".

Τέλος, απολογούμενος ο τέταρτος κατηγορούμενος Κ. Αραπάκης είπε:

"Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη , δε τολμώ να κοιτάξω στα μάτια τους γονείς . Ο Μάρκου τον χτύπησε, εμείς τον πιάσαμε και τότε εκείνος του έβαλε την ταινία στο στόμα".

Πρόεδρος: Όταν τον αφήσατε με τις ταινίες δε σκεφτήκατε ότι θα επέλθει το μοιραίο;

Κατηγορούμενος: Ελπίζαμε ότι θα έρθει ο μπαμπάς του να τον λύσει. Δε ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι και θα πεθάνει το παιδί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ήμουν εγώ στη θέση του. Πήραμε τα χρήματα και φύγαμε, δεν είχαμε πρόθεση να του κάνουμε κακό. Τον δέσαμε για να μην φωνάξει και μας ακούσει η γειτονιά".

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v