Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη μετά τον «πάγο» στο άσυλο ο Τούρκος αξιωματικός

Στην απόφασή του το Εφετείο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και την προστασία του Τούρκου, που συνελήφθη αμέσως μετά. Η συζήτηση επί της κυρίας προσφυγής του Δημοσίου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Συνελήφθη μετά τον «πάγο» στο άσυλο ο Τούρκος αξιωματικός

Αναστέλλεται προσωρινά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, το άσυλο που χορηγήθηκε από την αρμόδια επιτροπή την περασμένη εβδομάδα σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η κυβέρνηση είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, δια του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής ασύλου, αίτημα που έγινε δεκτό. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο τμήμα αλλοδαπών. 

Η υπόθεση συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από αίτημα του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου και επίσης η Ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από άλλα κράτη.

Ο Τούρκος λοχαγός δεν παρέστη στη διαδικασία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση επί της κυρίας προσφυγής του Δημοσίου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v