Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα με στόχο την ΕΛΑΣ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο αστυνόμος που φρουρούσε τα γραφεία του κόμματος φαίνεται πως ήταν ο στόχος άγνωστου που άνοιξαν πυρ με αυτόματο όπλο. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Την παραίτηση Τόσκα ζητά η αντιπολίτευση. Διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας.

Χτύπημα με στόχο την ΕΛΑΣ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς στις 19:45 σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία αναφέρουν ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι σταθμευμένη σχεδόν έξω από το κτήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι. Στόχος φαίνεται πως ήταν ο αστυνομικός- φρουρός.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Εδώ και λίγη ώρα πάντως αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ, λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα με το αεροπλάνο των 21.30 απόψε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Τόσκας: Δεν θα ανεχτούμε να κινδυνεύουν ζωές αστυνομικών

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα. «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Να φύγει ο Τόσκας

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ΣΚΑΙ μίλησε για επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με όπλο. Είπε ότι το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε ζωές είναι ευτυχές. «Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια σειρά στην ασφάλεια των πολιτών». Αναφορικά με το συμβάν είπε ότι άκουσε κάτι, αλλά συνειδητοποίησε τι είναι όταν ενημερώθηκε από την αστυνομία.

Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Εχουμε κάνει έκκληση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έχουμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Τα Εξάρχεια είναι άβατο με ευθύνη της κυβέρνησης, τόνισε. Η αστυνομία έχει εντολή να μην μπει στην περιοχή κατήγγειλε.

Από την πλευρά του ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα, τονίζοντας ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός προστασίας του πολίτη «είναι επικίνδυνα ανίκανος».

Την απομάκρυνση Τόσκα ζήτησε και ο υποψήφιος για την αρχηγία της κεντροαριστερά, Γ. Μανιάτης.

Πολύ σοβαρή πολιτική ενέργεια χαρακτήρισε την επίθεση ο Γ. Καμίνης ο οποίος ζήτησε και αυτός την απομάκρυνση Τόσκα.

Μαξίμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου σε δήλωσή του σημειώνει ότι «θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα».

«Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων.  Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Σφαίρες κατά της δημοκρατίας

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας». Παράλληλα με δηλώσεις η Μ. Σπυράκη ζήτησε την απομάκρυνση του Ν. Τόσκα.

Βούτσης: Ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας 

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v