Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή ολυμπιονικών στο ΣτΕ

Στην προσφυγή τους οι ολυμπιονίκες υποστηρίζουν ότι αιφνίδια το υπουργείο έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του ΝΣΚ 6 χρόνια μετά, ενώ μέχρι τώρα δινόντουσαν χωρίς κανένα ενδοιασμό άδειες πρακτορείου στους Ολυμπιονίκες.

Προσφυγή ολυμπιονικών στο ΣτΕ

Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης με την οποία καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του διορισμού τους στο Δημόσιο και της απόκτησης άδειας πρακτορείου ΠΡΟΠΟ ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Πρόκειται για απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο οποίος υιοθετώντας γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) καλεί όλους τους ολυμπιονίκες που είναι διορισμένοι στο Δημόσιο να επιλέξουν μεταξύ της υπαλληλικής τους ιδιότητας και αυτής του πρακτορειούχου . Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν πειθαρχικές διώξεις ή άλλες διοικητικές κυρώσεις.

Στην προσφυγή τους οι ολυμπιονίκες υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι αιφνίδια το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του ΝΣΚ 6 χρόνια μετά, ενώ μέχρι τώρα δινόντουσαν χωρίς κανένα ενδοιασμό άδειες πρακτορείου στους Ολυμπιονίκες.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν , παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος, ενώ η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει την διατήρηση της ισχύος των ευμενών ρυθμίσεων για τους Ολυμπιονίκες.

Οι επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι οι: Ειρήνη Αϊδηνλή, Σταυρούλα Ζυγούρη, Αγγελική Καραπατάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Σταυρούλα Κοζομπόλη, Ευαγγελία Μωραιτίδου και Σοφία Παπαδοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v