Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ποινική δίωξη κατά του ζεύγους Παπαντωνίου-Κουράκου

Για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση που κατηγορούνται ότι τέλεσαν δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, κατηγορείται ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του. Η υπόθεση αφορά έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Νέα ποινική δίωξη κατά του ζεύγους Παπαντωνίου-Κουράκου

Αντιμέτωποι με νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την πώληση του σπιτιού τους στη Σύρο βρίσκονται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Μια ημέρα μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υποβολή ανακριβούς δήλωσης ποθεν εσχες για το 2010, η εισαγγελέας διαφθοράς άσκησε σε βάρος τους δίωξη για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση που κατηγορούνται ότι τέλεσαν δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελέως διαφθοράς, οι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΔΟΥ κατηγορούνται ότι χορήγησαν παρανόμως στο ζεύγος Παπαντωνίου φορολογική ενημερότητα την οποία χρειάζονταν για την πώληση του ακινήτου στη Σύρο, παρά το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο.

Η έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ολοκληρώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου. Η υπόθεση θα διερευνηθεί από ανακριτή διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v