Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H δικαιοσύνη διέγραψε τα 600 δισ. του Σώρρα

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που το 2013 έκρινε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H δικαιοσύνη διέγραψε τα 600 δισ. του Σώρρα

Ως μη υπάρχουσα είναι πλέον η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που το 2013 έκρινε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε την επίμαχη αθωωτική για τον Σώρρα απόφαση ο οποίος κατηγορείτο για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναίρεση της επίμαχης απόφασης δεν έχει έννομες συνέπειες για τον Σώρρα, ωστόσο εφεξής ο ίδιος δεν μπορεί να την επικαλεστεί.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ αριθμόν 2/2017 απόφαση αποδέχθηκε την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου και έκρινε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έχει μη εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία ενώ σε αρκετά σημεία είναι ασαφής.

Η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ δέχεται το δικαστήριο ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v