Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οφθαλμίατρος που μοίραζε πιστοποιητικά τυφλότητας ζητά επιστροφή στο Δημόσιο

Η γιατρός προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την άρση της πειθαρχικής ποινής υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο ποινικό σκέλος που εκκρεμεί σε βάρος της, της καταλογίζονται 8 περιπτώσεις και όχι 235 για τις οποίες της επιβλήθηκε οριστική παύση.

Οφθαλμίατρος που μοίραζε πιστοποιητικά τυφλότητας ζητά επιστροφή στο Δημόσιο

Την άρση της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά της ζητεί οφθαλμίατρος δημοσίου νοσοκομείου σε νησί του Αιγαίου η οποία σε διάστημα 22 ετών χορήγησε 235 πιστοποιητικά τυφλότητος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα, ζημιώνοντας το κράτος με πάνω από 150.000 ευρώ.

Η γιατρός προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την άρση της πειθαρχικής ποινής υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο ποινικό σκέλος που εκκρεμεί σε βάρος της, της καταλογίζονται 8 περιπτώσεις και όχι 235. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η χορήγηση 235 πιστοποιητικών τυφλότητος σε διάστημα 22 ετών είναι αποδεκτός αριθμός σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά στατιστικά.

Η ίδια υποστηρίζει επίσης ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα που της αποδίδονται έχουν παραγραφεί και ότι η ποινή της επιβλήθηκε από αναρμόδιο όργανο με παράτυπες διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v