Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η νομιμότητα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η υπόθεση συζητήθηκε στην αυξημένη, επταμελή σύνθεση του Γ΄τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου ενώπιον του οποίου έχουν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η νομιμότητα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της νομιμότητας των εκλογών που έγιναν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ( ΕΟΕ) από τις οποίες ανεδείχθη νέος πρόεδρος ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην αυξημένη, επταμελή σύνθεση του Γ΄τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου ενώπιον του οποίου έχουν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ, τα οποία ανέδειξαν νέο προεδρείο (πρόεδρος τον Σπ.Καπράλος, γ.γ. Εμμ. Κολυμπάδης), αλλα και τους προέδρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, και άλλων φορέων.

Μεταξύ των προσφευγόντων είναι οι κ.κ. Ισίδωρος Κούβελος , Γιώργος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός και Πέτρος Συναδινός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις προσφυγές, υποψήφιοι πρόεδροι ήταν οι κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος. Οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου , αποφασίστηκε να αναβληθούν και να οριστεί νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Χαράλαμπο Νικολάου.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ, εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v