Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την ενοχή του Τ. Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να κηρυχθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κρίνοντας προφανώς οτι η πρωτόδικη αθωωτική απόφαση ήταν λανθασμένη.

Την ενοχή του Τ. Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα κατα την αγόρευσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να κηρυχθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στο πλαίσιο δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, κρίνοντας προφανώς οτι η πρωτόδικη αθωωτική απόφαση ήταν λανθασμένη.

Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορείται για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί . Όπως είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα: συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Θεοφίλου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αναφέροντας κατά την απολογία του: "Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα απο τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικηματα, είμαι αναρχικός".

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει απαλλάξει τον κατηγορούμενο για οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς , ενώ του επιβλήθηκε πονή κάθειρξης 25 ετών για τις λοιπές αξιόποινες πράξεις. Η δίκη διεξάγεται εκ νέου μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v