Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 25/4 η συζήτηση για το δεύτερο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματούχων

Οι τουρκικές αρχές ζητούν εκ νέου την έκδοση των οκτώ προκειμένου να δικαστούν μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας κ.α.

Στις 25/4 η συζήτηση για το δεύτερο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματούχων

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο έκδοσής του στην Τουρκία είναι και πάλι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματούχοι που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Άρειος Πάγος τον περασμένο Ιανουάριο αρνήθηκε την εκδοσή τους κρίνοντας ότι στη Τουρκία υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, ωστόσο οι τουρκικές αρχές επανήλθαν με νέα αιτήματα έκδοσης προσθέτοντας δύο ακόμη αδικήματα.

Την προσεχή εβδομάδα, στις 25 Απριλίου, τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς θα προσαχθούν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να συζητηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής τους, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους πέντε προσεχώς καθώς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η σχετική ημερομηνία.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν εκ νέου την έκδοση των οκτώ προκειμένου να δικαστούν για: απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας , απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και εμπόδιση για να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης (Σύνταγμα), απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, λεηλασία από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν οι 8 στην Ελλάδα) και για πρόκληση ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι οκτώ εξακολουθούν να κρατούνται στο Α.Τ του Ολυμπιακού χωριού καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση χορήγησης ασύλου που έχουν υποβάλει

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v