Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθώα δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη

Πρώτη ημέρα απολογίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για τα εξοπλιστικά. Τι λέει για το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αθώα δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη

Στον έρωτά της για τον Ακη Τσοχατζόπουλο αναφέρθηκε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της απολογίας της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για τα εξοπλιστικά, η Βίκυ Σταμάτη.

Ξεσπώντας κατά διαστήματα σε κλάματα, η σύζυγος του πρώην υπουργού επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι είναι αθώα και απέδωσε την εμπλοκή της στην υπόθεση σε πολιτικούς λόγους.

«Δίνω το παρών ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου. Προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!», είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην αγάπη για τον σύζυγό της, επισημαίνοντας στους δικαστές ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι για μένα η αρχή και το τέλος», ενώ αναφέρθηκε και στο μεγαλείο της ψυχής του, λέγοντας ότι «ακόμα και σήμερα, αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δεν θα σας πει κακή κουβέντα».
Ως προς το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Βίκυ Σταμάτη δήλωσε ότι ήταν απόφαση του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή της.

«Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοαπαγίτου, για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από τη στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε μένα, βλέπουμε στην Καθημερινή να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο(...). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

Αρχικά η Βίκυ Σταμάτη είχε ζητήσει να αναβληθεί για αύριο η απολογία της καθώς έπρεπε να παραλάβει τον γιο της από το σχολείο. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο και επ' αφορμή αυτού η κατηγορουμένη αναφέρθηκε στον γιο της.

«Εμένα μου έχετε επιδείξει κυρία πρόεδρε ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ, για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητά του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πώς μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτή την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματά του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v