Η κυβέρνηση της Κίνας ξεκλειδώνει το deal για την εξαγορά της Μίλαν

Στην τελική ευθεία είναι η αγορά των «ροσονέρι» από τον Κινεζικό κολοσσό, ο οποίος περιμένει να πάρει την άδεια της κυβέρνησης για να βγάλει εκτός χώρας το ποσό που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον Σίλβιο Μπερλσουκόνι.

Η κυβέρνηση της Κίνας ξεκλειδώνει το deal για την εξαγορά της Μίλαν

Την έγκριση της κυβέρνησης της Κίνας περιμένει η “Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co” για να προχωρήσει τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μίλαν.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν μπορεί να βγάλει τα χρήματα εκτός Κίνας χωρίς την άδεια της κυβέρνησης.

Με τα νέα δεδομένα το deal έχει πάει για τις 3 Μαρτίου, όμως δεν αποκλείεται η εξαγορά να έχει προχωρήσει στα μέσα του Φλεβάρη αφού η λύση μάλλον βρίσκεται σύμφωνα με την εφημερίδα «La Stampa».

Η Sino-Europe Sports αναμένεται να δανειστεί τα χρήματα που απαιτούνται για την εξαγορά από άλλο κινεζικό κολοσσό που έχει έδρα στην Ευρώπη και να αποπληρώσει το ποσό όταν η κινεζική κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά των χρημάτων από την ασιατική χώρα. Οι Κινέζοι είχαν καταβάλει την πρώτη δόση ύψους 15.000.000 ευρώ με την υπογραφή του προσυμφώνου, τον περασμένο Αύγουστο. Ακολούθησε μια δεύτερη δόση ύψους 85.000.000 ευρώ που καταβλήθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος, στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση (450.000.000 ευρώ) ήταν να δοθεί στο τέλος Νοεμβρίου, αλλά δεν εκταμιεύτηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v