Στα... βατόμουρα της Πρέμιερ Λιγκ ο Μήτρογλου

Ο Έλληνας επιθετικός μπορεί να ξεχωρίζει με τη φανέλα της Μπενφίκα και να έχει ανεβάσει στα ύψη την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά οι Βρετανοί τον θωρούν ως μια από τις χειρότερες μεταγραφές.

Στα... βατόμουρα της Πρέμιερ Λιγκ ο Μήτρογλου

Η Dailymail συγκέντρωσε δέκα χειμερινές μεταγραφές που έγιναν στην Premier League και οι οποίες δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών.

Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μήτρογλου, όταν άφησε τον Ολυμπιακό για τη Φούλαμ, με το ποσό ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή των 17 εκατ. ευρώ.

ΚΙΜ ΚΑΛΣΤΡΟΜ: Ο Σουηδός μέσος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ ως δανεικός τον Ιανουάριο του 2014, προερχόμενος από την Σπαρτάκ Μόσχας. Τους δυο πρώτους μήνες του ερχομού του στο Λονδίνο, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού στη μέση και πραγματοποίησε μόλις τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με τους "κανονιέρηδες".
ΖΑΝ ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ: Τον είχε φέρει ο Γκρέιαμ Σούνες στη Νιούκαστλ τον Ιανουάριο του 2005 έναντι 9,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο έμεινε στη μνήμη των φίλων των "καρακάξων", για τις γκάφες του! Το καλοκαίρι του 2006 έφυγε για την Γιουβέντους, ένα χρόνο μετά πήγε στη Λιόν, ενώ από το 2010 ως το 2013 έπαιξε στον Παναθηναϊκό.
ΜΑΪΚΛ ΡΙΚΕΤΣ: Η Μίντλεσμπρο δαπάνησε 4,1 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2003, αλλά μετά από 1,5 χρόνο στο "Ριβερσάιντ" αποχώρησε ως αποτυχημένος, έχοντας σκοράρει μόλις 4 φορές σε 38 αγώνες.
ΧΟΥΑΝ ΚΟΥΑΔΡΑΔΟ: Η Τσέλσι δαπάνησε για τον Κολομβιανό της Φιορεντίνα το ποσό των 27,2 εκατ. ευρώ τον Γενάρη του 2015. Ωστόσο ήταν σκιά του εαυτού του και ένα εξάμηνο μετά έψαχνε ομάδα να τον ξεφορτωθεί. Ο παίκτης πήγε στην Γιουβέντους με τριετή δανεισμό, όπου για κάθε χρόνο η "Βέκια Σινιόρα" πληρώνει 5 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους, διατηρώντας το δικαίωμα να τον αγοράσει.
ΑΦΟΝΣΟ ΑΛΒΕΣ: Από το 2006 ως τον Ιανουάριο του 2008 σκόραρε 45 γκολ σε 39 αγώνες πρωταθλήματος με την Χέρενφεεν και η "Μπόρο" πείστηκε να δαπανήσει 14 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, πιστεύοντας ότι θα είχε την ίδια επαφή με τα δίχτυα. Σε 42 αγώνες πρωταθλήματος σημείωσε 10 γκολ και 1,5 χρόνο μετά αποχώρησε από το "Ριβεσάιντ".
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΑΜΠΑ: Η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς τον έκανε δικό της τον Ιανουάριο του 2013 έναντι 14,6 εκατ. ευρώ, με στόχο να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα δεν τα κατάφερε και ένα εξάμηνο μετά επέστρε
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Η Φούλαμ απέκτησε τον Μήτρογλου τον Ιανουάριο του 2014 έναντι 17 εκατ. ευρώ. Πραγματοποίησε μόλις τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, δεν σκόραρε και η Φούλαμ έπεσε κατηγορία. Πλήρως αποτυχημένη η μετεγγραφή του, ενώ η παρουσία του Φέλιξ Μάγκατ στην τεχνική ηγεσία (ήταν εισήγηση του προκατόχου του) δεν βοήθησε καθόλου τον Έλληνα φορ.
ΣΑΒΙΟ ΝΣΕΡΕΚΟ: Τον Ιανουάριο του 2009, η Γουέστ Χαμ έδωσε 10,5 εκατ. ευρώ στη Μπρέσια για να αποκτήσει τον Γερμανοτραφή, αλλά με καταγωγή από την Ουγκάντα, Σάβιο Νσερέκο, θέλοντας να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της. Ο παίκτης είχε μόλις δέκα συμμετοχές και δεν βρήκε ούτε μια φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έφυγε στην συνέχεια για την Φιορεντίνα.
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ: Η Τσέλσι δαπάνησε 58,4 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει τον Ιανουάριο του 2011, ευελπιστώντας ότι βρήκε τον παίκτη που θα ηγούνταν στην επίθεσή της. Πολλά τα λεφτά για τον Ισπανό και μηδαμινή προσφορά.
ΑΝΤΙ ΚΑΡΟΛ: Με τη φανέλα της Νιούκαστλ πήγαινε μια χαρά. Με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ πλέον τα πάει μια χαρά. Αντίθετα, στη Λίβερπουλ η πορεία του ήταν αντιστρόφως ανάλογη και σίγουρα δεν δικαίωσε τα 41 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για να τον αποκτήσει από τις "καρακάξες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v