Το «αντίο» της Ιβάνοβιτς από τα κορτ

Η τενίστρια από τη Σερβία που πρόσφατα παντρεύτηκε τον Γερμανό ποδοσφαιριστή Μπάστιαν Σβαϊνστάινγκερ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας της.

Το «αντίο» της Ιβάνοβιτς από τα κορτ

Την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η Άνα Ιβάνοβιτς, μιας από τις κορυφαίες τενίστριες την τελευταία δεκαετία. Το 2008 η 39χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας της που ανέβηκε στο νούμερο ένα της διεθνούς κατάταξης, έπειτα από τη νίκη της στο Ρολάν Γκαρός.

Κόρη ενός επιχειρηματία και μιας δικηγόρου, γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 6 Νοεμβρίου του 1987. Το Σεπτέμβριο του 2007 έγινε πρέσβειρα καλής θελήσεως για τη UNICEF.

Ξεκίνησε την αντισφαίριση σε ηλικία 5 ετών, όταν έβλεπε τη συμπατριώτισσά της, Μόνικα Σέλες, στην τηλεόραση. Έζησε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 και η ίδια παραδέχθηκε ότι ελλείψει εγκαταστάσεων, αναγκάστηκε να προπονείται σε εγκαταλελειμμένη πισίνα.

Το 2004 έφτασε στους τελικούς του Γουίμπλεντον στις νεανίδες, όπου ηττήθηκε από την Κατερίνα Μπονταρένκο. Το 2005 κέρδισε τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας της στο απλό, στην Καμπέρα. Ως τη νίκη της στο Ρολάν Γκαρός το 2008, είχε στο ενεργητικό της 11 συνολικά τίτλους σε επαγγελματικό επίπεδο στο απλό γυναικών. Επίσης, έλαβε μέρος σε τρεις συνολικά τελικούς του Γκραν Σλαμ, το 2007 και 2008 στο Ρολάν Γκαρός και το 2008 στο Αυστραλιανό Όπεν, κερδίζοντας μόνο τον Ιούνιο του 2008 στο Ρολάν Γκαρός. Η Ιβάνοβιτς κατέκτησε αυτόν τον τίτλο στις 7 Ιουνίου του 2008 νικώντας στον τελικό τη Ρωσίδα Ντινάρα Σάφινα, με 6-4, 6-3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v