Στην κορυφή του κόσμου η Ρεάλ Μαδρίτης

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης κατέκτησε για 2η φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε τρία γκολ και οδήγησε σ’ ένα ακόμη τρόπαιο τους Μαδριλένους.

Στην κορυφή του κόσμου η Ρεάλ Μαδρίτης

Την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη το 2014), πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα», έστω και δύσκολα, επικράτησε της Κασίμα Άντλερς με 4-2 στην παράταση και πρόσθεσε ακόμα ένα… πετράδι στο ποδοσφαιρικό της στέμμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο κάτοχο της Χρυσής Μπάλας να αναλαμβάνει δράση μόλις πήγε να..ζορίσει το πράγμα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειχναν πως θα έχουν εύκολο έργο, καθώς πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις από το 9ο λεπτό, χάρη σε τέρμα του Καρίμ Μπενζεμά. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η ανάλογη, καθώς η Κασίμα Άντλερς, όχι απλά ισοφάρισε στο 44’ με τον Σιμπασάκι, αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, σο 52’, έβαλε την ομάδα του στην θέση του οδηγού, με 1-2. Κάπου εκεί, όμως, αποφάσισε να… δράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με πέναλτι – γκολ στο 60’, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, την οποία και μετέτρεψε σε… παράσταση για ένα ρόλο, με τον Πορτογάλο να σκοράρει εις διπλούν μέσα σε επτά λεπτά (97-104’), μετατρέποντας σε προσωπική υπόθεση τον τελικό. Ρεάλ Μαδρίτης – Κασίμα Άντλερς 4-2, με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει χατ τρικ και να αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ο ίδιος παραμένει το μεγαλύτερο πετράδι στο στέμμα της Βασίλισσας της Ευρώπης και πλέον, του κόσμου ολόκληρου.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (108’ Νάτσο), Μαρτσέλο, Κρος, Μόντριτς (106’ Κόβασιτς), Κασεμίρο, Λούκας Βάσκεθ (81’ Ίσκο), Ρονάλντο (112’ Μοράτα), Μπενζεμά.

Κασίμα Άντλερς: Σογκαχάτα, Νίσι, Ουέντα, Σότζι, Γιαμαμότο, Ογκασαβάρα (67’ Μεσίας), Ναγκάκι (114’ Ακασάκι), Σιμπασάκι, Έντο (102’ Ίτο), Ντόι (88’ Σουζούκι), Καναζάκι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v