Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Κέρκυρα

Ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε τα 17 γκολ στους τέσσερις τελευταίους αγώνες και έδειξε ότι είναι σε ανοδική πορεία που τον φέρνει για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Κέρκυρα

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-0 την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, σταματώντας το σερί των ισοπαλίων των νησιωτών με τους έτρους μεγάλους (Ολυμπιακό, ΑΕΚ).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… ονειρεμένο για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 48ο δευτερόλεπτο ο Ανδρεόπουλο πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πετύχει ακόμη δύο τέρματα, σ’ ένα ημίχρονο όπου το 3-0 υπέρ του Δικεφάλου θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά 13 τελικές, μερικές κλασικές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι!

Η λογική έλεγε αντίδραση από την Κέρκυρα στο δεύτερο 45λεπτο και η αλήθεια είναι πως για περίπου δέκα λεπτά οι Φαίακες έδειξαν ότι έχουν… σφυγμό. Αυτό κράτησε λίγο όμως, καθώς οι «ασπρόμαυροι» πήραν και πάλι μπροστά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά (58’-61’) πέτυχαν ακόμη δύο γκολ μετατρέποντας σε… πάρτυ μια, θεωρητικά, επικίνδυνη εκτός έδρας αναμέτρηση.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό Ο Κάμπος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ανδρεόπουλος προσπαθώντας να διώξει την μπάλα με το αριστερό (από το ύψος της περιοχής) την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του! Στο 23΄ ο Μπίσεσβαρ πήρε την μπάλα λίγο μετά το κέντρο, προχώρησε μερικά μέτρα και με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και… μέσα! Στο 33’ ο Ροντρίγκεζ κέρδισε πέναλτι (τον ανέτρεψε ο Βενέτης), με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει το πέναλτι του Αθανασιάδη, αλλά ο Κάμπος πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 0-3.

Στο 58’ ο Αθανασιάδης έκανε το γύρισμα, ο Μπίσεσβαρ άφησε την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Κάμπος, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-4! Στο 61’ από κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Μάτος έπιασε τη κεφαλιά (η μπάλα βρήκε και στον Ιωάννου…) και 0-5!

Ο ΠΑΟΚ είχε και ένα δοκάρι στο 31ο λεπτό, όταν Αθανασιάδης και Μπίσεσβαρ έπαιξαν το 1-2, αλλά το σουτ του Ολλανδού σταμάτησε στο δοκάρι!

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 4-2-3-1): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65’ Γεωργακόπουλος), Σπινούλας, Κοντός, Ανδρεόπουλος (77’ Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου (77’ Γκόμεζ), Ζαραδούκας, Τουράμ

ΠΑΟΚ (ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ, 4-3-3): Γλύκος, Λέοβατς (62’ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (46’ Μαλεζάς), Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες (73’ Περέιρα), Αθανασιάδης.

Η 15η αγωνιστική
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Βέροια – Ξάνθη 0-4
Πλατανιάς – Ατρόμητος 3-0
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-5

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 15.00
Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 17.15
Λεβαδειακός – Πανιώνιος 17.15
Λάρισα – Παναθηναϊκός 19.30
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 19.30

H βαθμολογία
Ολυμπιακός 28
Ξάνθη 22
Παναθηναϊκός 21
ΑΕΚ 19
Πανιώνιος 18
ΠΑΟΚ 17
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Ατρόμητος 17
Παναιτωλικός 15
Λεβαδειακός 12
Κέρκυρα 12
Αστέρας Τρίπολης 11
Πλατανιάς 11
Λάρισα 9
Βέροια 8
Ηρακλής 6

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v