Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Δεν χάθηκε το πρόγραμμα για ανέργους

Τι δήλωσε ο Γ. Βρούτσης για τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο.

  • Real.gr
Βρούτσης: Δεν χάθηκε το πρόγραμμα για ανέργους
Για προσπάθειες να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να πραγματοποιηθεί η επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Το πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, και σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση παρεμβαίνει και παίρνει μέτρα πέραν αυτών που έχει εξαντλήσει».

Εν τω μεταξύ ο αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης επίτροπος, Λάζλο Αντορ, φέρεται να διατύπωσε ρητή σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν, να παραμερίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος που αφορά την ανεύρεση προσωρινής εργασίας, σύμφωνα με το Skai.

Η κίνηση Αντορ έγινε σε απάντηση επιστολής της Ελληνίδας επιτρόπου Μ. Δαμανάκη, μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Κ» περί εμπλοκής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τη γραφειοκρατία των κοινοτικών διευθύνσεων, που φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των κοινωνικών προεκτάσεων που προκαλεί η εκτόξευση της ανεργίας στο 27%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v