Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία της Alpha Bank με την HP Hellas

Την ΗΡ Hellas επέλεξε η Alpha Bank για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε στη μετάβαση της πληροφορικής της υποδομής της σε πλατφόρμα 64bit. Με στόχο την αύξηση της ευελιξίας της, η Alpha Bank αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοποίηση των βάσεων δεδομένων Microsoft SQL που χρησιμοποιεί και τη μετάβασή τους στην 64-bit πλατφόρμα.

Συνεργασία της Alpha Bank με την HP Hellas
Την ΗΡ Hellas επέλεξε η Alpha Bank για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε στη μετάβαση της πληροφορικής της υποδομής της σε πλατφόρμα 64bit.

Με δεδομένο τον έντονο ανταγωνισμό και αλλαγές που προκύπτουν από τροποποιήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, ο χρηματοοικονομικός κλάδος παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την αύξηση της ευελιξίας της, η Alpha Bank αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοποίηση των βάσεων δεδομένων Microsoft SQL που χρησιμοποιεί και τη μετάβασή τους στην 64-bit πλατφόρμα των Microsoft Windows 2003 Data Center Server.

Το ζητούμενο ήταν τελικά η αύξηση της απόδοσης των συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων και η διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των νέων SAP εφαρμογών σε αυτό το περιβάλλον.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού, η Alpha Bank επέλεξε τη λύση της HP. Η εταιρία, με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τράπεζες και ευρύτερα το χρηματοοικονομικό τομέα, διατύπωσε μια πρόταση, που στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται δύο ισχυρά συστήματα.

Πρόκειται για δύο HP Integrity SuperDome Servers που βασίζονται στον επεξεργαστή Intel Itanium 2. Καθένα από τα συστήματα διαθέτει 32 επεξεργαστές, παρέχοντας στην Alpha Bank την απαιτούμενη ισχύ για την ομαλή και ταχεία ανάλυση των δεδομένων που απαιτούνται ανάλογα με τη συναλλαγή. Κατά την εγκατάσταση στην τράπεζα το ένα από τα δύο συστήματα SuperDome εντάχθηκε στην παραγωγική διαδικασία, ενώ ο δεύτερος server τοποθετήθηκε στο disaster recovery site της Alpha Bank και ενσωματώθηκε άμεσα στο λειτουργικό περιβάλλον της εγκατάστασης.

Η λύση ολοκληρώθηκε με τα Windows Datacenter Server 2003 64-bit αρχιτεκτονικής και το Microsoft SQL Server επίσης 64-bit αρχιτεκτονικής.

Σημειώνεται ότι οι SuperDome servers αποτελούν την ισχυρότερη πρόταση της ΗΡ στον τομέα των λύσεων που βασίζονται στην πλατφόρμα Itanium 2.

Με κύρια χαρακτηριστικά τη δύναμη και την ευελιξία οι SuperDome servers έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να δέχονται ως και διπλάσιο αριθμό επεξεργαστών από τους αρχικά εγκατεστημένους. Επίσης, μπορούν να υποστηρίξουν ταυτόχρονα τέσσερα λειτουργικά συστήματα (HP-UX 11i v2, Windows Server 2003 Datacenter Edition, Linux και OpenVMS), χαρακτηριστικό που τους καθιστά μοναδικούς στη βιομηχανία των high-end συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v