Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Τάκη Αράπογλου στη Λιβαδειά

Νέες επισκέψεις, σε συνέχεια εκείνων του 2005, σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιήσει και το 2006 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου. Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν σήμερα από τη Λιβαδειά.

Επίσκεψη Τάκη Αράπογλου στη Λιβαδειά
Νέες επισκέψεις, σε συνέχεια εκείνων του 2005, σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιήσει και το 2006 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου.

Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν σήμερα από τη Λιβαδειά. Μαζί του βρίσκεται ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής κ. Αλέξανδρος Γεωργίτσης.

Ο κ. Αράπογλου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δικτύου ΣΤ΄ κ. Νικ. Αθανασόπουλο και τους Διευθυντές και τα στελέχη των Καταστημάτων του νομού Βοιωτίας, συνομίλησε μαζί τους, δέχθηκε ερωτήσεις και έδωσε απαντήσεις σχετικές με τη στρατηγική της Τράπεζας και τους στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ειδικότερα, ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής κ. Γεωργίτσης ανέπτυξε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στους προαναφερθέντες, τις προτεραιότητες στον τομέα αυτό.

Επίσης, ο κ. Αράπογλου μίλησε σε 250 πελάτες της Εθνικής Τράπεζας. Όπως τόνισε στη σχετική ομιλία του, στη Βοιωτία χρηματοδοτούνται σήμερα περισσότερες από 620 επιχειρήσεις, ενώ οι καταθέσεις ανέρχονται σε 230 εκατομμύρια Ευρώ και το σύνολο των πάσης φύσεως χορηγήσεων σε 30 περίπου εκατομμύρια Ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι:

• Η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα επενδυτικά προϊόντα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα στεγαστικά δάνεια.

• Το ανθρώπινο δυναμικό (στελέχη και υπάλληλοι) που υπηρετεί στα Καταστήματα της Βοιωτίας είναι εξαιρετικό.

• Ο νομός Βοιωτίας εκπροσωπεί το 3% του Α.Ε.Π. της χώρας ενώ έχει το 1% του πληθυσμού. Είναι ο νομός που κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε Α.Ε.Π. ανά κεφαλή (33.000 ευρώ).

Για την Εθνική Τράπεζα η Βοιωτία έχει πολύ υψηλή θέση στις καταθέσεις, που αντιπροσωπεύουν το 35% στο σύνολο των καταθέσεων όλων των Τραπεζών στην περιοχή.

Το 2006 δουλεύουμε με 690 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2005 προσελκύσαμε 160 νέες επιχειρήσεις, αυξάνοντας το πελατολόγιό μας στο χώρο αυτό κατά 32% το νέο χρόνο.

• Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου στη Βοιωτία είναι πολύ καλή. Οι επισφάλειες είναι περιορισμένες και αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις.

• Στην Βοιωτία αναπτύσσονται δραστηριότητες σε αρκετούς διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο από τους παλαιότερους, αλλά και από νέους επιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v