Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bράβευση μαθητών από Eurobank

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια έγινε χθες 15 Φεβρουαρίου 2006 στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των ”Πρώτων εκ των Πρώτων” αποφοίτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank EFG.

Bράβευση μαθητών από Eurobank
Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια έγινε χθες 15 Φεβρουαρίου 2006 στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των ”Πρώτων εκ των Πρώτων” αποφοίτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank EFG.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το πρόγραμμα ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό.

Σημειώνεται, πως για τη σχολική περίοδο 2004-2005 βραβεύθηκαν, σε 31 τελετές απονομής, συνολικά 1.112 απόφοιτοι.

Επιπλέον, η συνέχιση του προγράμματος ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική κοινωνική προσφορά του Ομίλου της Eurobank EFG στην Παιδεία, παράλληλα με άλλους σημαντικούς τομείς, όπως είναι ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον.

Η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Μαριέττα Γιαννάκου, σε χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των αποφοίτων που τους στήριξαν στην προσπάθειά τους, υπεγράμμισε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Eurobank για την επιβράβευση της προσπάθειας της νεολαίας και τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει όχι μόνο να συνεχισθεί, αλλά και να αποκτήσει μιμητές.

Ακόμη, η υπουργός επεσήμανε τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα από μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της Παιδείας και διέγραψε το πλαίσιο των νέων εξελίξεων στο χώρο της εκπαίδευσης που πρέπει να στοχεύουν στην πολυγλωσσία, στην επιστροφή ”εγκεφάλων” στο χώρο τους, στην αριστεία και στην δια βίου μάθηση.

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Νίκος Νανόπουλος, τόνισε ότι ”μια Παιδεία που προικίζει τους νέους μας με γνώση, αλλά γνώση εμπλουτισμένη με διαχρονικές αξίες και ηθικό περιεχόμενο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σαν έθνος και σαν κοινωνία να σταθούμε αντάξιοι απέναντι στο παρελθόν μας, και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ένα μέλλον με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας, της πρωτοπορίας και του δυναμισμού, όχι μόνο με στενά υλικές, αλλά και με ηθικές προτεραιότητες.

Σε μια τέτοια προσπάθεια ο τραπεζικός όμιλος της Eurobank, νοιώθει χρέος να δηλώνει δημιουργικά παρών. Με τον τρόπο αυτό αισθανόμαστε ότι έχουμε, και θα συνεχίσουμε να έχουμε, μια θετική και ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά, και επιστρέφουμε στην κοινωνία, με τρόπο εποικοδομητικό και δημιουργικό, ένα μέρος του οικονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνουμε, μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα”.

Παράλληλα, ο κ. Ν. Νανόπουλος επεσήμανε ότι ”κύριος στόχος της δικής μας πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε, μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που πιστεύουμε πως πρέπει να εμπνέουν και να συνοδεύουν τους νέους μας στην προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή, που ξεκινά ήδη από τα μαθητικά θρανία”.

Και πρόσθεσε: ”Τέτοιες αξίες είναι η συνεχής προσπάθεια, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η δημιουργικότητα, η αναζήτηση της ποιότητας, η επιδίωξη της γνώσης, η άδολη διεκδίκηση της επιτυχίας, καθώς επίσης και η μοναδική ελευθερία που κατακτάται μέσα από τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της σκέψης και της δράσης μας. Ιδιαίτερη σημασία έχει για την εποχή μας να αναγνωρίζονται οι ικανοί και οι άξιοι, και η επιβράβευσή τους να αποτελεί μήνυμα και κίνητρο για τους υπολοίπους”.

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η ήδη φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, Ελευθερία Βασίλα, απόφοιτος του 20ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών (με βαθμό απολυτηρίου 19,86), ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για τις γνώσεις που προσφέρει στη σπουδάζουσα νεολαία, τις οικογένειες για τη στήριξη που δίνουν στον αγώνα μάθησης των παιδιών τους και τη Eurobank για την ουσιαστική συμβολή της στην επιβράβευση ως στοιχείο, μεταξύ άλλων, προαγωγής της άμυλας.

Στους 60 βραβευθέντες ”πρώτους εκ των πρώτων”, επεδόθησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, συνεπικουρόμενο από την Αντιπρόεδρο της Eurobank EFG κα Μαριάννα Λάτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Νίκο Νανόπουλο, αναμνηστικές πλακέτες.

Στην τελετή, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλός, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Ράλλης, βουλευτές, πρυτάνεις και εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v