Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Πανελλήνια συνάντηση φαρμακείων

Την υλοποίηση της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Συνεργαζόμενων Φαρμακείων Pharma PLUS, σε γνωστό ξενοδοχείο της Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2006, γνωστοποίησε η εταιρία Pharma PLUS, θυγατρική του ομίλου Lavipharm.

Lavipharm: Πανελλήνια συνάντηση φαρμακείων
Την υλοποίηση της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Συνεργαζόμενων Φαρμακείων Pharma PLUS, σε γνωστό ξενοδοχείο της Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2006, γνωστοποίησε η εταιρία Pharma PLUS, θυγατρική του ομίλου Lavipharm.

Στη διήμερη αυτή εκδήλωση, που έγινε με την ευγενική χορηγία των εταιριών Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, Omega Pharma Hellas και την υποστήριξη της Lavipharm, η συμμετοχή των συνεργαζόμενων φαρμακείων ήταν σχεδόν καθολική από όλη την επικράτεια.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φαρμακοποιών για τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου στην Ευρώπη, η εκπαίδευσή τους σε θέματα λειτουργίας της επιχείρησής τους, η ενημέρωσή τους για νέα προϊόντα υγείας και ομορφιάς των εταιρειών που χορήγησαν την εκδήλωση, αλλά και η μεταξύ τους συνεργασία.

Συγκεκριμένα, η Pharma PLUS δημιούργησε ομάδες εργασίας φαρμακοποιών, κάθε μια απ’ τις οποίες συζήτησε και πρότεινε ενέργειες για καίρια ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας ενός φαρμακείου, όπως η μηχανογράφηση, οι προμηθευτές, η εκπαίδευση κ.λ.π.

Σημειώνεται, πως στον απολογισμό του 2005 τονίστηκε η ανάπτυξη του αριθμού συνεργαζόμενων φαρμακείων κατά 26% (από 31 σε 39), αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματά τους. Ο κύκλος εργασιών τους αυξήθηκε κατά 16,8%, όταν η αγορά δεν ξεπερνά το 7%.

”Η υπερδιπλάσια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών των φαρμακείων που συνεργάζονται με τη Pharma PLUS, σε σχέση με την ευρύτερη αγορά, δείχνει την επιτυχημένη εφαρμογή του επιχειρηματικού αυτού μοντέλου”, τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της Pharma PLUS κ. Στέλιος Μουσαμάς.

Η άνοδος του αριθμού των επιλεκτικών προμηθευτών από 17 σε 32, με επίτευξη καλύτερων συμφωνιών απ’ την υπόλοιπη αγορά, και η προσέγγιση μεγάλων εταιρειών, ήταν ένα εξίσου σημαντικό σημείο στον απολογισμό του 2005. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από το λανσάρισμα της πρώτης ηλεκτρονικής κάρτας υγείας και ομορφιάς, PLUScard+.

Ήδη 2500 καταναλωτές απόκτησαν την κάρτα από τα 22 φαρμακεία που την εφαρμόζουν, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Όσον αφορά στους στόχους για το 2006, αυτοί σχετίζονται με την ανάπτυξη του αριθμού συνεργαζόμενων φαρμακείων, με την άνοδο του αριθμού επιλεκτικών προμηθευτών, με την οργάνωση ενημερωτικών συγκεντρώσεων - εκπαιδεύσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη αύξηση, συγκριτικά με την αγορά, του κύκλου εργασιών των συνεργαζόμενων φαρμακείων.

Επισημαίνεται, επιπλέον, πως με τη συνάντηση αυτή στο Πήλιο, η Pharma PLUS απέδειξε ότι, μετά από τέσσερα χρόνια εμπειρίας εφαρμογής, παραμένει πρωτοπόρος, με κοινό όραμα τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου συνεργαζόμενων φαρμακείων με τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη τόσο στις πωλήσεις όσο και στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v