Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Οδηγίες για την επερχόμενη κακοκαιρία

Εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται - σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ - ότι θα πλήξουν τις προσεχείς ημέρες την περιοχή της Αττικής, η ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους από θραύσεις και διαρροές.

ΕΥΔΑΠ: Οδηγίες για την επερχόμενη κακοκαιρία
Εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων (χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός), που αναμένεται - σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ - ότι θα πλήξουν τις προσεχείς ημέρες την περιοχή της Αττικής, η ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους από θραύσεις και διαρροές.

Συγκεκριμένα, συνιστά:

- Να εντοπίσουν πού βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες απομόνωσης της παροχής νερού του ακινήτου και να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν ομαλά.

- Να βεβαιωθούν ότι όλοι οι εξωτερικοί σωλήνες (ηλιακού θερμοσίφωνα, αυτόματου ποτίσματος, βρύσες κήπου και μπαλκονιών κ.λπ.) είναι θερμομονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να φροντίσουν για την άμεση θερμομόνωσή τους με ειδικό υλικό.

- Να φροντίσουν για την κάλυψη και προστασία του ηλιακού θερμοσίφωνα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό.

- Εάν διαπιστώσουν ότι υπάρχει διαρροή εμφανής ή αφανής (”γράφει” το ρολόι, ενώ είναι κλειστές όλες οι βρύσες), να κλείσουν αμέσως τον κεντρικό διακόπτη (είτε του διαμερίσματος, εφόσον η ζημιά είναι μέσα στο διαμέρισμα, είτε του ρολογιού, αν η ζημιά είναι μεταξύ ρολογιού και ακινήτου π.χ. στον κήπο) και να φροντίσουν για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Η ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του νερού και κυρίως με λάστιχο για την απομάκρυνση του πάγου ή του χιονιού από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις βεράντες, τις αυλές, τα αυτοκίνητα κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v