Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Cosmote χορηγός στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Η επίσημη πρεμιέρα ενός πρωτοποριακού θεατρικού προγράμματος, που εκτυλίσσεται σε διαδρόμους και θαλάμους νοσοκομείων, πραγματοποιήθηκε χθές, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με χορηγό την Cosmote.

Η Cosmote χορηγός στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
Η επίσημη πρεμιέρα ενός πρωτοποριακού θεατρικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθές, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με χορηγό την Cosmote.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Cosmote υποστηρίζει αυτή την ευέλικτη θεατρική παράσταση που εκτυλίσσεται σε διαδρόμους και θαλάμους νοσοκομείων ακόμη και για ένα μόνο παιδί.

Πρόκειται για μια ιδέα που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς έχει αγκαλιαστεί θερμά από το παιδικό κοινό. Με τη φετινή υποστήριξη της Cosmote, οι παραστάσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Πολιτισμού, ξεκίνησαν από τα μέσα Νοεμβρίου με το έργο ”Ακούς τη γιορτή;” του Σέργιου Γκάκα.

Επιπλέον, ο θίασος έχει ήδη επισκεφτεί τα νοσοκομεία Παίδων ”Η Αγία Σοφία”, ”Π. & Α. Κυριακού” καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ όπως κάθε χρόνο ευελπιστεί να χαρίσει χαμόγελα χαράς και ελπίδας καθώς και να ανακουφίσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τα παιδιά που χρειάζονται τη φροντίδα και τη στήριξη όλων μας. Η παράσταση απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το νεανικό -και όχι μόνο- κοινό της, ενώ την επίσημη πρεμιέρα τίμησε με την παρουσία του και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Cosmote, αναγνωρίζοντας το ρόλο της ως παράγοντα ουσιαστικής κοινωνικής δραστηριότητας και προσφοράς και μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ”Συμμετοχή”, υποστηρίζει δράσεις που απαντούν σε εγνωσμένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει συστηματικά φορείς που αγκαλιάζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά και ειδικότερα τα παιδιά με προβλήματα υγείας. Μερικές από τις πρωτοβουλίες της COSMOTE στον τομέα αυτό είναι:

* Η διάθεση μέρους των εσόδων από τα γραπτά μηνύματα (SMS) της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς οργανισμούς για το παιδί

* Η υποστήριξη προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής στην ελληνική περιφέρεια, που αφορούν κυρίως στον παιδικό πληθυσμό των ακριτικών περιοχών

* Η συνεισφορά σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και στην ανάπλαση παιδιατρικών κλινικών, καθώς και η υποστήριξη προγραμμάτων για άτομα με αναπηρία, όπως η συμβολή της στη δημιουργία της πρώτης Πρότυπης Παιδικής Χαράς για τα παιδιά αυτά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η διάθεση μέρους των εσόδων από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε το 1999 και εξελίχθηκε σε ”παραδοσιακό” θεσμό αγάπης της εταιρίας, που επαναλαμβάνεται με συνέπεια κάθε χρόνο.

Στη διάρκεια των ετών αυτών μεγάλος αριθμός κοινωφελών σωματείων έλαβε την έμπρακτη και ουσιαστική συνεισφορά της Cosmote.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2005, η Cosmote συνέδραμε το έργο της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), του Συλλόγου ”Το Χαμόγελο του Παιδιού”, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”Φλόγα” και του Σωματείου ”Ανοικτή Αγκαλιά” των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής.

Με γνώμονα τη θωράκιση της υγείας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών και ειδικότερα των παιδιών, η Cosmote στηρίζει εδώ και έξι συνεχή χρόνια το πρόγραμμα εκστρατειών προληπτικής ιατρικής των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής ”Ανοιχτή Αγκαλιά”.

Με την αρωγή της Cosmote, Μεγάλου Χορηγού του προγράμματος ”Υποστηρίζουμε τη ζωή”, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 11.600 ιατρικές πράξεις, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν στον παιδικό πληθυσμό, ενώ 4.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά της μηνιγγίτιδας C.

Επιπλέον, η Cosmote το 2004 υποστήριξε την πρωτοβουλία του σωματείου να προσφέρει καινούρια ιατρικά μηχανήματα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο Παίδων ”Π. & Α. Κυριακού”, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Επιπλέον:

• 157 παιδιά φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”Φλόγα”

• 44 παιδιά εκπαιδεύτηκαν στα εργαστήρια της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών

• 12 παιδιά με προβλήματα υγείας υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και θεραπεία στο Σύλλογο το ”Χαμόγελο του Παιδιού”

• Πολλοί έφηβοι βρίσκουν εφεξής θεραπευτική φιλοξενία στον Ξενώνα Εφήβων ”ΙΡΙΣ” που αποτελεί τη νέα μόνιμη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με τη συμμετοχή της COSMOTE.

Η Cosmote υποστήριξε τη διοργάνωση δύο μεγάλων συναυλιών, του Γιώργου Νταλάρα & της Dulce Pontes, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών -του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ- καθώς και του Σταμάτη Σπανουδάκη -του Συλλόγου ”Μαζί για το παιδί”- τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την παροχή σωματικής, πνευματικής αλλά και ψυχικής υποστήριξης στα παιδιά.

Τέλος, για την Cosmote, το παιδί, η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του, αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος ”Συμμετοχή” και ταυτόχρονα ουσιαστική δέσμευση, την οποία θα συνεχίσει με την ίδια αγάπη και προσήλωση να υλοποιεί και τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v