Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιοποίηση Hellas Sat από ξένες ένοπλες δυνάμεις

Μετά τις ένοπλες δυνάμεις της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας, το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας και τις ειδικές δυνάμεις της Μ.Βρετανίας άλλη μια χώρα, η Νορβηγία, προστέθηκε στη λίστα των χωρών που αξιοποιούν για τις στρατιωτικές τους τηλεπικοινωνίες τη χωρητικότητα του ελληνικού δορυφόρου Hellas SAT-2.

Αξιοποίηση Hellas Sat από ξένες ένοπλες δυνάμεις
Μετά τις ένοπλες δυνάμεις της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας, το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας και τις ειδικές δυνάμεις της Μ.Βρετανίας άλλη μια χώρα, η Νορβηγία, προστέθηκε στη λίστα των χωρών που αξιοποιούν για τις στρατιωτικές τους τηλεπικοινωνίες τη χωρητικότητα του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat-2.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας, μετά από διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε, επέλεξαν τελικά τον Hellas Sat-2 για τη διασύνδεση του Πενταγώνου τους με το Νορβηγικό Εκστρατευτικό Σώμα στη Μέση Ανατολή έναντι του ανταγωνιστή μας Intelsat στον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και νορβηγικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το γεγονός αυτό, πιστοποιεί τη μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένες χώρες στην αξιοπιστία και στις τεχνικές δυνατότητες του ελληνικού δορυφόρου για τις στρατιωτικές τους τηλεπικοινωνίες .

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιοσημείωτη είναι και η πρόσκληση του Υπουργείου Άμυνας τον ΗΠΑ σε στελέχη της εταιρίας μας προκειμένου να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες του Hellas Sat-2.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες του ελληνικού δορυφόρου και την αξιοποίηση του Hellas Sat -2 από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο ΙΡΑΚ.

Τέλος, τονίζεται ότι είναι ήδη εξαιρετική και η συνεργασία της Hellas Sat με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο αξιοποιεί τον Hellas Sat -2 για την επικοινωνία του με το ελληνικό στρατιωτικό σώμα στη Βοσνία και στο Αφγανιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v