Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορηγός έκθεσης στην Υδρα η Alpha Bank

Τα εγκαίνια έκθεσης με έργα Ελλήνων Καλλιτεχνών και με τίτλο ”Υδρα Εικαστικές αποτυπώσεις”, εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Υδρα. Αποκλειστικός χορηγός της εκθέσεως είναι η Alpha Bank.

Χορηγός έκθεσης στην Υδρα η Alpha Bank
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2002 εγκαινιάσθηκε στην Υδρα, στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο του νησιού, έκθεση με έργα Ελλήνων Καλλιτεχνών, με τίτλο ”Υδρα Εικαστικές αποτυπώσεις”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2002.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας και το Τμήμα Συλλογών Εργων Τέχνης της Alpha Bank.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η Υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα, η οποία εγκαινίασε την έκθεση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Γιάννης Σ.Κωστόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Ερμιονίδος κ.κ. Εφραίμ, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Γεώργιος Καλός, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι των καλλιτεχνών που παρεχώρησαν έργα τους για την έκθεση, συλλέκτες, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, παράγοντες από το χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων, καθώς και στελέχη, φίλοι και πελάτες της Alpha Bank.



Το περιεχόμενo της εκθέσεως αποτελείται από έργα με θέμα την απεικόνιση της Υδρας φιλοτεχνημένα από Ελληνες Καλλιτέχνες του 20ού αιώνα: Πίνακες, ακουαρέλλες, σχέδια χαρακτικά, μικτές τεχνικές και λιθόγραφες αφίσες που προέρχονται από διάφορες συλλογές μουσείων, πινακοθηκών, ιδρυμάτων και ιδιωτών καθώς και από τη Συλλογή της Alpha Bank και του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Υδρας. Τα έργα αυτά εχουν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν χρονικά και τεχνοτροπικά όλο το φάσμα του 20ού αιώνα.

Στην μεγάλη θεματική αυτή έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει διάφορες όψεις της Υδρας, του αγαπημένου θέματος πολλών Ελλήνων δημιουργών, μέσα από τα 56 έργα που χρονολογούνται από το 1910 μέχρι σήμερα.Η έκθεση απαρτίζεται από έργα των Κ. Παρθένη, Μ. Οικονόμου, Π. Βυζάντιου, Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γ. Σπυρόπουλου, Ν. Νικολάου, Γ. Μόραλη, Α. Τάσσου, Κ. Γραμματόπουλου, Π. Τέτση, Γ. Γαϊτη, Κ. Τσόκλη, Χ. Καρά, Ν. Καναγκίνη, Π. Πρέκα, Ρ. Σαρελάκου, Γ. Ρόρρη και πολλών άλλων.Η έκθεση πραγματοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v