Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Εκδήλωση για τον ”Ελληνισμό της Πόλης”

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ”Ελληνισμό της Κωνσνταντινούπολης” διοργάνωθηκε χθες (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005) με πρωτοβουλία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο Παλλάς Αθηνά, με τη συμμετοχή 400 και πλέον Κωνσταντινουπολιτών.

Eurobank: Εκδήλωση για τον ”Ελληνισμό της Πόλης”
Εκδήλωση αφιερωμένη στον ”Ελληνισμό της Κωνσνταντινούπολης” διοργάνωθηκε χθες (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005) με πρωτοβουλία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο Παλλάς Αθηνά, με τη συμμετοχή 400 και πλέον Κωνσταντινουπολιτών.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Private Banking της Eurobank και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσεων – παρεμβάσεων στον τομέα του πολιτισμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Νανόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των Ελλήνων της Κωνσνταντινούπολης, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες αποτέλεσαν ένα αναμφισβήτητο εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

”Η παρουσία τους αποδείχθηκε καταλυτική καθώς έφεραν στη μητέρα πατρίδα μια πλούσια κληρονομιά, μεταφέροντας ταυτόχρονα το πρωτόγνωρο κοσμοπολίτικο πνεύμα που χαρακτήριζε την κοινωνική και οικονομική τους ζωή.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια συμβολική απόδοση τιμής σε όλες τις γενιές των Κωνσταντινοπολιτών και μέσα από αυτούς σε όλες τις γενιές των ελλήνων που γεύτηκαν τις πιο πικρές στιγμές της ιστορίας και κατάφεραν να διαφυλάττουν και να τιμούν όλα όσα έχουν κρατήσει ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό”, τόνισε ο κ. Νανόπουλος.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής του Private Banking της Τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης τόνισε οτι η Eurobank θα συνεχίσει μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δραστηριοτήτων, να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διευθύνσης Private Banking κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Private Banking, στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας για προστασία και διαχείριση της περιουσίας τους, με μοντέρνο, φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο.

”Η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι μια τυπική εκδήλωση του Private Banking της Eurobank, υπογράμμισε ο κ. Μπουλούτας. Σήμερα το θέμα μας είναι διαχρονικές και άυλες αξίες.

Η Eurobank στηρίζει τους θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό, πιστεύοντας ότι η υποστήριξη τους αποτελεί πράξη μείζονος κοινωνικής και εθνικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να αποτίσουμε φόρο τιμής στον πολιτισμό και στα ήθη που ανέπτυξαν οι Έλληνες της Πόλης σε καιρούς δυσοίωνους για τον ευρύτερο πολιτισμό της χώρας μας, δεδομένου ότι αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα αναβάθμισής του και συστατικό καλλιέργειας και προόδου για τη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν επίσης τρεις διακεκριμένοι Έλληνες της Πόλης.

Ο κ. Μιχάλης Βασιλειάδης εκδότης της εφημερίδας ”Απογευματινή” της ιστορικής εφημερίδας της Κοινότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του Τύπου.

Η κα Μέλπω Κεσίσογλου Καριστινού, συγγραφέας και λαογράφος, γέννημα-θρέμμα της Πόλης με πλούσιο συγγραφικό έργο, μεταξύ άλλων το βιβλίο ”Κοινότητα του Τζιμπαλί”.

Ο κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος, τ. Σχολάρχης του Ζωγραφείου Λυκείου, που δικαίως έχει λάβει τον χαρακτηρισμό, ο στυλοβάτης του Ελληνισμού της Πόλης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Στέλιος Κούλογλου, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή του κ. Χρήστου Ελματζιόγλου, που συνεισέφερε με τις γνώσεις και την εμπειρία του, στην παραγωγή του ιδιαίτερα σημαντικού οπτικοακουστικού υλικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δείπνου προς τιμήν των Κωνσταντινουπολιτών της Αθήνας με παραδοσιακές γεύσεις της Πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v