Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Βολές Κωστούλα εναντίον ΕΣΔΚΝΑ

Κλειστεί επ’ αόριστον παραμένει η χωματερή των Ανω Λιοσίων, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την αποχή τους, ζητώντας να σταματήσει η μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας κατηγόρησε τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για σκοπιμότητες.

ΕΥΔΑΠ: Βολές Κωστούλα εναντίον ΕΣΔΚΝΑ
Κλειστεί επ’ αόριστον παραμένει η χωματερή των Ανω Λιοσίων, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την αποχή τους, ζητώντας να σταματήσει η μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κώστας Κωστούλας, κατηγόρησε για σκοπιμότητες τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και το Δήμο Ανω Λιοσίων, υποστηρίζοντας ότι τα 50 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί για την εδαφοποίηση της λυματολάσπης, τα διεκδικεί ο ΕΣΔΚΝΑ για την εδαφοποίηση σκουπιδιών, καθώς ο ΧΥΤΑ έχει κορεστεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κατηγόρησε τον ΕΣΔΚΝΑ και για τη μη λειτουργία του εργοστασίου κομποστοποίησης, λέγοντας πως αν είχε λειτουργήσει, εκτός από το ότι θα επεξεργαζόταν σκουπίδια, ενδεχομένως να μην είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τη λυματολάσπη, καθώς υπήρχε συμφωνία για απορρόφηση 300 τόνων λυματολάσπης ημερησίως.

Ο κ. Κωστούλας επανέλαβε ότι η μεταφορά της λυματολάσπης στα Ανω Λιόσια θα σταματήσει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως έχει δεσμευθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, και ανέφερε ότι μελετώνται -και μάλιστα είναι σε προχωρημένο στάδιο- δύο με τρεις λύσεις, τις οποίες όμως δεν θέλησε να ανακοινώσει προς το παρόν.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ επανέλαβε και σήμερα ότι δεν φταίει η λυματολάσπη για τη δυσοσμία στη δυτική Αττική, αλλά αυτή καθ’ αυτή η χωματερή. Υποστήριξε επίσης ότι οι ίδιοι οι δήμοι δεν επιθυμούν να φύγει από εκεί η χωματερή γιατί τα έσοδά τους είναι πολλά και σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα φθάνουν τα 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι εργαζόμενοι στη χωματερή αποφάσισαν σήερα να συγκαλέσουν γενική συνέλευση για μεθαύριο Παρασκευή προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω πορεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v