Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Ορφανού - Κόκκαλη για ”Πάμε Στοίχημα”

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η δίωρη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του supersportFM.

Συνάντηση Ορφανού - Κόκκαλη για ”Πάμε Στοίχημα”
Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η δίωρη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του supersportFM.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης και όπως δείχνει η διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν αρκετές διαφωνίας μεταξύ τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως στις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό τους δεν άφησαν να φανεί κάτι τέτοιο και εμφανίστηκαν ομόψυχοι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη είδηση που βγήκε αφορά το φλέγον ζήτημα της εισόδου των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα. Οι κ. Κόκκαλης και Ορφανός ξεκαθάρισαν πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, η οποία όμως προς το παρόν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς ο ΟΠΑΠ δεν είναι ακόμη έτοιμος. Πιθανότατα θα μπουν στο κουπόνι από την 3η-4η αγωνιστική.

Και οι δύο πάντως απέφυγαν να απαντήσουν όταν ερωτήθηκαν για το θέμα του ασυμβίβαστου, με τον μεν πρόεδρο του Ολυμπιακού να δηλώνει πως δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον δε υφυπουργό πως εξετάζεται από αρμόδια επιτροπή του ΟΠΑΠ.

Στο θέμα της Σούπερ Λίγκας οι δύο άνδρες δεν έκρυψαν τη διαφωνία τους με το όλο εγχείρημα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης επεσήμανε πως δεν είναι πραγματοποιήσιμη, καθώς λείπουν πολλές από τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με τον Γιώργο Ορφανό να συμφωνεί μαζί του. Τέλος, όσον αφορά την περίφημη αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου περιορίστηκαν στα γνωστά ευχολόγια.

Ο κ. Κόκκαλης μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έκανε συστάσεις στους δημοσιογράφους που κάλυψαν το ντέρμπι, τους οποίους και επέπληξε διότι έβγαλαν αρνητική ατμόσφαιρα για τον αγώνα. Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός διευκρίνισε ότι το όλο θέμα εξετάζεται από επιτροπή, τα συμπεράσματα της οποίας αναμένει, καταλήγει το δημοσίευμα του supersportFM.

---- Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συζητήσατε για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα και ειδικότερα του Ολυμπιακού;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Έγινε μία συζήτηση για την εισαγωγή ελληνικών ομάδων στο στοίχημα. Ενημέρωσα τον κ. Κόκκαλη, ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της επεξεργασίας της κοινής προτάσεως της ΟΠΑΠ ΑΕ και της Ιντραλότ, από την πλευρά των νομικών των Υπουργείων, Οικονομικών και Αθλητισμού ώστε να κάνουμε την τελική κίνηση ως Κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει τεθεί από κάποιους, ότι υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Το θέμα του ασυμβίβαστου είναι γνωστό. Έχει τεθεί από παλαιότερα. Και στις συζητήσεις που γίνονται, εξετάζεται και αυτή η περίπτωση.

Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Επειδή βλέπω, ότι σας απασχολεί ένα δευτερεύον θέμα, σας λέω, ότι το πρωτεύον είναι να υπάρξει, στο πλαίσιο του τελευταίου νόμου, προσπάθεια γενικής αναβάθμισης του ποδοσφαίρου. Σε αυτήν, εντάσσεται και το θέμα του στοιχήματος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα λυθεί και που δεν είναι της παρούσης στιγμής, να συζητηθούν λεπτομέρειες. Σύντομα λοιπόν, εκείνοι που παίζουν ήδη στοιχήματα στα ελληνικά πρωταθλήματα, αλλά όχι εκεί που πρέπει, θα παίζουν νόμιμα με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε κύριε Κόκκαλη, ότι θα έχουμε αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι θα συμβάλει σε αυτό και η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα;

Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Πολλά χρόνια μιλάμε για αναβάθμιση, την οποία όλοι θέλουμε. Κάποια θέματα, λοιπόν, που κατά το παρελθόν δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους, τώρα με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, άλλα και όλων των εμπλεκομένων, πρέπει να προχωρήσουν με συγκεκριμένες προτάσεις. Και πρέπει να συμβάλουν όλοι, σε αυτό. Δεν πρέπει να προβάλλονται μόνο τα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τα θετικά. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Ο στόχος για την αναβάθμιση είναι συγκεκριμένος. Όσοι δεν την θέλουν διακρίνονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα λέγατε ναι στη σούπερ λίγκα;

Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Για μένα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σούπερ λίγκα. Υπάρχει μια πρωτοβουλία από τον κ. Ορφανό για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Θεωρήσαμε την προηγούμενη χρονιά, ότι ήταν ανόδου της πορείας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκεί, να υπενθυμίσω ότι την περίοδο 2003-04 είχαμε τους λιγότερους θεατές, από τότε που ιδρύθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Άρα είχαμε φτάσει στο χειρότερο σημείο.

Τα μέτρα που είχαμε λάβει, ήταν αμυντικά για να σταματήσουμε την καθοδική πορεία. Με τον τελευταίο νόμο, (3372/05) προβλέπεται η σύσταση της επιτροπής, για την οποία αναφέρθηκα και προηγουμένως, που θα καταλήξει σε οριστικές προτάσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζεται η βοήθεια όλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v