Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο: Σταδιακή αποκατάσταση την ”επόμενη μέρα”

Αποκαθίστανται οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες στο Λονδίνο και τμήματα του υπόγειου σιδηρόδρομου. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πολύνεκρης επίθεσης προβλέπεται να είναι περιορισμένες και σύντομης διάρκειας, κυρίως επειδή οι ζημιές στην συγκοινωνιακή υποδομή της βρετανικής πρωτεύουσας δεν ήταν εκτεταμένες.

Λονδίνο: Σταδιακή αποκατάσταση την ”επόμενη μέρα”
Αποκαθίστανται οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες στο Λονδίνο και τμήματα της λειτουργίας του υπόγειου σιδηρόδρομου, ενώ οι αρχές επιδίδονται σε έρευνες για πιθανή ανάμειξη της Αλ Κάιντα στις βομβιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό 700, χθες.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, χθες, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ διέψευσε τη φήμη ότι είχαν δεχτεί προειδοποίηση: ”Καμία πληροφορία δεν δεχτήκαμε για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, ούτε άμεσα ούτε από τις μυστικές υπηρεσίες”.

Ορισμένοι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί γιατί οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναζητούν στοιχεία για τις έρευνές στους τόπους των εκρήξεων.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της επίθεσης, πάντως, προβλέπεται να είναι περιορισμένες και βραχείες, κυρίως επειδή οι ζημιές στη συγκοινωνιακή υποδομή της βρετανικής πρωτεύουσας δεν ήταν εκτεταμένες.

Παρά την παροδική πτώση στις τιμές των μετοχών, το κόστος του πετρελαίου και της στερλίνας, οι αγορές ήδη ανακάμπτουν, καθώς αποσαφηνίζεται το μέγεθος των ζημιών.

Η τουριστική βιομηχανία αναμένεται να υποστεί πλήγματα, καθώς ακυρώνονται οι επισκέψεις στο Λονδίνο, αλλά η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει σύντομα, όπως έδειξαν και οι εξελίξεις μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη.

Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ήταν αρκετά καλά προετοιμασμένες για τις επιθέσεις, καθώς από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά είχαν εφαρμοστεί πολλά προγράμματα αντιμετώπισης τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Η καλή προετοιμασία οφείλεται και στην 30ετή εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι εταιρίες που εδρεύουν στο Σίτυ υπό την προοπτική των επιθέσεων από τον ΙΡΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι εταιρίες ήταν η δυσκολία αρκετών εργαζόμενων να κινηθούν προς και από τις δουλειές τους.

Αρκετές τράπεζες, όπως η ΒΝΡ και η Barclay’s, προσέλαβαν ταχύτατα ιδιωτικά λεωφορεία ώστε να φύγουν οι εργαζόμενοι από το κέντρο της πόλης στο τέλος της εργάσιμης μέρας. Μόνο λίγες επιχειρήσεις, όπως η τράπεζα UBS και η τηλ/νιακή Cable&Wireless, προχώρησαν σε εκκένωση των κτιρίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v