Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο χρόνια από την εκτόξευση του Hellas Sat-2

Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 13 Μαΐου από την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, Hellas Sat-2. Η εκτόξευση αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας αφού άνοιξε για την Ελλάδα τις πύλες της διαστημικής τεχνολογίας.

Δύο χρόνια από την εκτόξευση του Hellas Sat-2
Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 13 Μαΐου από την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, Hellas Sat-2. Η εκτόξευση αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας αφού άνοιξε για την Ελλάδα τις πύλες της διαστημικής τεχνολογίας και διεύρυνε τους ορίζοντες για τους έλληνες επιχειρηματίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Hellas Sat με σταθερά και αποφασιστικά βήματα αξιοποιεί τις δυνατότητες του πλέον ισχυρού και σύγχρονου ευρωπαϊκού δορυφόρου και παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων δορυφορικών τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών.

Ήδη έχει καλυφθεί το 50% σχεδόν της χωρητικότητας του Hellas Sαt-2.

Μεταξύ των πελατών της διακρίνονται κορυφαία ονόματα των Διεθνών Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, όπως η Teleglobe, IABG, Netdish, Saudi Telecom, κυβερνήσεις χωρών της Μέσης Ανατολής, η Austrian Telekom, η Bulsatcom, Athina Sat, ASCO. κ.α

Όπως επισημαίνεται, τα παραπάνω όμως είναι μόνο η αρχή σε μια σειρά έργων και προγραμμάτων που έχει σχεδιάσει η εταιρία για το μέλλον.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και πρόεδρος της Hellas Sat κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε:

”Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από την εκτόξευση του Ελληνικού Δορυφόρου αξίζει να σημειωθεί ότι υλοποιείται ο στόχος της Hellas Sat για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δορυφορικού οργανισμού που να παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και σοβαρών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών στις περιοχές κάλυψης του δορυφόρου μας και ένα μεγάλο ποσοστό διαστημικής χωρητικότητας του δορυφόρου έχει ήδη μισθωθεί από μεγάλους και σοβαρούς πελάτες.

Ο Hellas Sat διαθέτει σήμερα σε ελληνικό έδαφος τα δικά του Κέντρα Διαστημικού Ελέγχου του Δορυφόρου τα οποία είναι στελεχωμένα από άρτια εκπαιδευμένους μηχανικούς.

Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα για την ενεργό είσοδο της στη Διαστημική Τεχνολογία και δίνει έτσι μια νέα ώθηση στο ελληνικό επιχειρείν, στην τεχνολογική έρευνα και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και εκπαίδευση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v